Wat is de beste manier om op Corsica te komen? Wat is de beste manier om Corsica te verkennen? Is er openbaar vervoer? Omdat we relatief goedkoop wilden reizen, was de eerste vraag of je het meest zuidelijke deel van Frankrijk per trein of vliegtuig moest bezoeken. Achteraf zou ik dat echter afraden, aangezien Corsica maar twee spoorlijnen heeft.

De langere loopt van Bastia naar Ajjaccio en de korte van Bastia naar Calvi. Bonifacio – het meest idyllische stadje van Corsica – kon niet per trein bezocht worden. Reizen met het vliegtuig zou ook duur zijn en de mobiliteit beperken. Dus besloten we om een ​​VW-bus en veerboot over zee te nemen, wat achteraf de beste beslissing was. Toch moet je goed kunnen autorijden. De wegen zijn erg slecht ontwikkeld (vaak alleen maar geasfalteerde wegen) en erg gevaarlijk.

Waar te verblijven in Corsica

Corsica is een kampeereiland. Er zijn weinig hotels of jeugdherbergen op het eiland. En als je er een vindt, zijn ze te duur of ver buiten de gebaande paden. Ga dus het beste naar campings die dertien in een dozijn zijn en vaak in de directe omgeving. De campings hebben allemaal normale prijzen. In het oosten wordt het wat duurder en ook vol, aangezien de lange termijn kampeerders zich op de prachtige stranden hebben gevestigd. Waar kan ik het beste winkelen? Alleen in de buurt van grotere steden zijn vooral supermarkten. In het noorden van Corsica is het moeilijk om snel en goedkoop aan voedsel te komen. In de omgeving van Porto, Ajjaccio, Bonifacio of Bastia zou het geen probleem moeten zijn om een ​​grote supermarkt te vinden.

Excursie- en insidertips op het eiland

Bij de Cap de Corse, op het noordelijkste puntje van Corsica, is een wandeling zeker aan te raden. Hier kunt u de overvloed aan verschillende plantensoorten en vegetatiefasen van dichtbij “wandelen”. Zwemmen is hier nogal slecht, want alles is erg stenig en er zijn geen stranden. Er zijn ook veel bloedzuigers op de rotsen. Het gebied rond Calvi is bijzonder aantrekkelijk voor snorkelaars.

Hier zie je allerlei bewegingen in de zee. Een wandeling door de Spelunka-kloof, niet ver van Porto, mag u niet missen. Hier struikel je over eeuwenoude gebouwen en neem je een duik in de rivier om af te koelen. Een andere aanbevolen wandeling leidt tussen Calvi en Ajjaccio naar Cappo Rosso. Op de top staat een toren die een onbeschrijfelijk uitzicht biedt over de uitgestrektheid van de zee.

De hoofdstad Ajjaccio is niet erg productief voor outdoorliefhebbers. Alleen het bezoek aan het geboortehuis van Napoleon bleven goede herinneringen. Hiervoor is Bonifacio een bezoek waard. Een wandeling onder de krijtrotsen is ook een aanrader.

Je hebt echt het gevoel dat de stad elk moment op je hoofd kan vallen. Het hele oosten van Corsica is bijzonder geschikt voor badgasten, want er zijn prachtige zandstranden en een ondiepe zee. Wat je zeker moet doen op Corsica is een cascadewandeling. Dit kan op veel plekken in de bergen van het eiland. Het is echt een adembenemende ervaring om langs watervallen te klimmen en vervolgens cascade voor cascade weer naar beneden te springen of te glijden.

Wat zijn culinaire hoogstandjes op Corsica?

Culinair genieten op Corsica omvat alles waar Frankrijk om bekend staat. Wijn, kaas, worst en natuurlijk baguettes zijn te vinden in elk klein straatwinkeltje en zijn echt heerlijk.