Heerlijke ontspannen in de sauna. Voor velen is het een ultieme traktatie. Ontspanning na een periode hard werken, ontsnappen aan de dagelijkse druk, of om even te ontkomen aan stress. Een bezoek aan de sauna heeft voor ieder een eigen overweging. Feit is dat het zorgt voor zowel fysieke als mentale ontspanning.

Toch is het bezoeken van een sauna niet voor iedereen even ontspannen. Veel mensen hebben toch moeite met het feit dat ze een sauna moeten delen met andere mensen. En ook de angst dat je de buurman tegen kunt komen, zorgt ervoor dat veel mensen een bezoekje aan de sauna liever overslaan.

Een andere optie is om dan maar een sauna in je eigen huis of tuin te bouwen. Maar we schatten in dat dit voor slechts een klein groepje mensen ‘haalbaar’ is. En daarom informeren we je in dit artikel graag over een opkomend fenomeen in Nederland waar sauna ‘schuwe’ mensen heel blij van gaan worden: een privé sauna.

Opkomende trend in Nederland: privé sauna’s

Er zijn niet veel dingen waarmee ze in België voorlopen 😉 maar als het gaat om privé sauna’s lopen ze in België wel een stapje voor op Nederland. In Nederland kun je in 2021 nog maar op een paar locaties terecht om te genieten van een privé sauna. Wel zien we dat het aantal prive sauna’s in Nederland het afgelopen jaar is gestegen.

En dat is goed nieuws voor de mensen die graag van een sauna willen genieten. Maar dit liever privé doen. Een privé sauna boeken kan op verschillende manieren. Sommige sauna’s zijn eenvoudig en voorzien van basis faciliteiten. Andere sauna’s zijn uitgebreider en voorzien van verschillende wellness arrangementen, zwembaden, bubbelbaden etc.

Een voorbeeld van zo’n luxe privé sauna en wellness is Moments privé sauna en wellness in Malden, Gelderland.  Je kunt daar kiezen uit verschillende luxe suites met diverse arrangementen voor ultieme ontspanning.